SİİRT / MERKEZ - Siirt Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt sathında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara güveninin göstergesidir. Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek liderdir.

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılını kutladığımız bu günleri bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100 yılı olması münasebetiyle hazırlamış olduğumuz ekinlikleri öğrencilerimizle beraber büyük bir çoşkuyla kutladık. Bu çerçevede okulumuzda düzenlenen resim yarşmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi. Yaşasın CUMHURİYET.

Haz

El emeği göz nuru ürünlerimizi halkımızın beğenisine sunduk. Ürünlerin yapımında emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler.

Haz

Devlet ve milletimizin gerektiği gibi ilerleyebilmesi, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta daha etkin bir şekilde yer alabilmeleri, sosyal hayatın ayrılmaz bir parçası olduklarını hissedebilmeleri ve bu şuur içerisinde gerekli bilimsel ve kültürel faaliyetler içerisinde yer alabilmelerine bağlıdır.

Unutmamak gerekir ki onların hiçbir ayrıcalığa ihtiyaçları yoktur; bizden beklentileri, onları oldukları gibi kabul etmek, üretimde, yönetimde ve hayatın her noktasında onlarla omuz omza ilerlemek konusundaki kararlılığımızdır.

"İnsan"ı merkezine alan ve birlik ruhu içerisinde tüm engelleri gönül potamızda eritmeyi gaye edinen medeniyetimiz de bizlere bu bakış açısına sahip olmamız gerektiğini öğretir.

Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki engelli kardeşlerimizin  "engel tanımayarak" elde ettikleri nice başarı, geleceğin dünyasında onların daha çok söz sahibi olacaklarını bizlere göstermektedir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde toplumumuzun en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle tüm engelli vatandaşlarımızın 'Engelliler Haftası'nı kutluyor, aileleri ve tüm sevdikleri ile birlikte huzur, mutluluk ve sağlık dolu bir hayat geçirmelerini diliyorum.

Haz

Geleneksel Uçutma Şenliğimizi güzel bir kahvaltıyla açıp eğlenceye kaldığımız yerden devam ettik.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi, her yıl 18 Mart günü tüm Türkiye'de kutlanılan millî gündür. I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gündür. Okulumuz öğrencileriyle zaferimizi büyük bir çoşkuyla kutladık.